Feel Good с Весела Ламбер - безплатна разтоварваща и противовъзпалителна програма

IMG_2418-276-ME.jpg

FEEL GOOD с Весела Ламбер

14 дневна безплатна разтоварваща и противовъзпалителна програма

Мисията ми е проста - да ти помогна да се чувстваш добре.

От 16/02

14 дни хранене за здраве и красота, рецепти, лайф видеа за приготвянето им и ритуали за здраве и красота

Включи се и ти, защото заедно е по-приятно.

Създадох програмата Feel Good главно по две причини, които са тясно свързани и все пак успяват добре да объркат повечето хора и да придадат на храненето труден и дори негативен характер:

  1. Объркването, което съществува между храненето с цел отслабване и храненето за здраве и красота;

  2. Предизвикателството да преминеш към така нареченото здравословно и балансирано хранене срещу всеобщото разбиране за това, че трябва да спазваш даден хранителен режим, за да си слаб, здрав и красив.

Главната цел на програмата Feel Good е да те научи, че можеш да се чувстваш добре в кожата си. Всички говорят за това, колко е трудно да изградиш навици, да смениш начина си на живот и хранене, да се откажеш от любимите си храни, аз твърдя обратното – лесно е. Замисли се – естественото състояние на тялото ти е то да е добре оформено, без излишни мазнини, с добре функциониращи системи и органи. Здравото тяло е щастливо, движещо се и сияещо. Здравото тяло е продуктивно, мислещо и действащо. Трудното не е да живееш здравословно, а точно обратното – трудно е да си обездвижен или болен, трудно е да караш организма ти да работи на свръх обороти, когато на него му е нужна почивка, трудно е да го караш да живее в стрес и с некачествена храна, а в същото време да очакваш от него високи постижения.

Самата промяна настъпва изключително бързо в тялото ти – само след няколко седмици можеш да имаш видими резултати, стига да отстраниш нещата, които пречат на организма. Бавен и труден е процесът в само главата ти.

И така, ако вече си се преборил с демоните си и си решил твърдо, че искаш промяна, ето моето предложение.


Какво представлява програмата Feel Good

Програмата Feel Good е с продължителност от 2 седмици и е с разтоварващ и противовъзпалителен характер, като цели осигуряване на дневно меню с висока хранителна плътност, облекчаване на храносмилането и създаване на здравословни навици. Това помага на тялото да използва натрупаните мазнини за получаване на енергия, като същевременно регенерира и подмладява важните за организма тъкани. Програмата се базира предимно на леки растителни храни, щадящи храносмилането, които са богати на микронутриенти, витамини и фитохимикали и в същото време са нискокалорични. В комбинация с подходящите мазнини, те стимулират противовъзпалителните процеси в тялото, които са ключови за достигане на оптимално здраве и красота. Храната, богата на микронутриенти потиска апетита и намалява желанието за консумиране на храни, съдържащи празни калории. По този начин естествено преодоляваш желанието за нездравословни и вредни храни. Загубата на килограми е само страничен ефект, не цел.


Защо програма, а не хранителен режим

Създадох Feel Good, за да те стимулирам да изградиш по-здравословни навици, които да интегрираш в живота си и след края на програмата. На всички ни е ясно, че само с режим не става, защото препоръките си остават написани някъде там в някой файл. Навиците се простират много отвъд храненето и обхващат различни сфери от живота. Feel Good е програма, защото обединява хранителни препоръки със схема на хранене, движение, ритуали за красота и почивка.

Тук идва интересната част. Освен всичко това ще можеш да проследиш на живо приготвянето на всяко ястие или напитка в Stories в Instagram. Вярвам, че най-добрата подкрепа е съучастничеството, за това аз самата ще приложа програмата и ще споделя с теб всичко, с което се сблъсквам през това време.

И тъй като целта е да се учим на нови навици и как да ги живеем, по време на програмата съм подготвила няколко интересни публикации, с които се надявам да задълбоча знанието ти на следните теми:

  • Кафето – мога ли да пия и по колко

  • Хранене за здраве и красота и хранене за отслабване – каква е разликата

  • Интелигентни черва – всичко започва с храносмилателната система

  • Епигенетиката – ти си начинът по който живееш


Ако имаш интерес към програмата, моля свържи се с мен по мейл.


Началото на програмата е 16. Февруари.

Това е датата от която аз започвам да изпълнявам собствените си съвети и да споделям с теб на живо в Stories в Instagram рецепти, техники и всичко, с което се сблъсквам. Разбира се, ти можеш да я приложиш във всеки следващ момент, защото ще разполагаш с всички необходими материали по имейл, а видеата ще са запазени в Instagram.

Весела Петрова нутриционист

За кого е подходяща програмата

Feel Good се базира на принципите на балансираното хранене и въпреки, че изключва някои храни, програмата цели набавяне на всички необходими нутриенти за правилното функциониране на организма. Това я прави подходяща почти за всеки.

Ако си бременна или кърмиш или ако имаш здравословен проблем, който изисква специален хранителен режим, моля обсъди с твоя лекар дали програмата е подходяща за теб. Програмата не дава медицински съвети, не замества лечение с медикаменти и няма претенциите да лекува заболявания.

Вълнувам се много и нямам търпение да започнем!

Прекрасен ден от мен,

Весела Ламбер


 
Весела Петрова нутриционист

ЗА АВТОРА

Весела Ламбер е възпитаник на Виенския институт за холистично здраве "Vitalakademie", член на Европейската асоциация по клинична нутрициология (ESPEN) и член на Сдружението на нутриционистите в България. Освен със здравословно хранене, Весела използва методите на йога, звукова терапия и медитация. Повече за нея може да прочетете тук.