Back to All Events

Мандала и звукова терапия

Ден след новолунието и малко преди Коледа ще се съберем, за да сътворяваме заедно. Нареждането на мандала е древен инструмент за медитация и съсредоточаване върху себе си чрез работа с ръцете си. Думата произлиза от индуизма и будизма и на санскрит означава "кръг". Мандалата е символ на хармонията, целостта и безкрайността на природата. Като ритуал, нареждането помага за достигане на състояние на медитация, диалог със себе си, притихване и събуждане на творческия ни потенциал.

В рамките на това събитие ще работим осъзнато заедно и ще създадем общата ни мандала – красив символ на канализираната ни енергия и намерение. Ще работим със специално подбрани материали от природата и цветя. След това ще се наредим в кръг около нея за сесия звукова терапия с гонг, тибетски и кристални купи, нежни звънчета и други инструменти.

Инструментите, които ще чуете:

  • Тибетски купи с вибрация за всички чакри;

  • матирани кристални купи: гърлена и сърдечна чакра, пробуждащи доверие в чувствата ни и способност за комуникация на нашата истина, както и земна звездна чакра – първичният звук на Вселената (ОМ);

  • алхимична кристална купа, с примеси от апофилит, стимулираща ясна визия и безусловна любов;

  • гонг с вибрацията на цветето на живота – символ на сакрална геометрия и способност да възстановява баланса;

  • камбанки коши и други инструменти.

Цена на събитието: 40лв. – включва звуковата практика и материалите за мандалата

Мястото ви се гарантира след заплащане на рецепция в студиата на Йога Вайб.

Повече за звуковата терапия:

Какво е звукова терапия

Кристални купи и свойствата им като терапевтични инструменти